SsangYong Korando

Met zijn vernieuwde koetswerk en opgewaardeerde interieur oogt de Korando heel modern. Deze trendy crossover weet van aanpakken. Die indruk wordt bevestigd wanneer u plaats neemt achter het stuur.
De Korando is een SUV in een handig formaat. Maar biedt tevens wel heel veel ruimte. Handig voor de ondernemer is de mogelijkheid tot grijs kenteken. Hierbij is er keuze voor het reguliere dak of voor een verhoogd dak, zodat er aan ruimte geen tekort is in de Korando. En met een trekgewicht van 2.000 kg kan de Korando een flinke trailer, aanhangwagen of caravan trekken.

2.0L e-XDi200
2.0L e-XDi200

Aandrijving
De Korando biedt keuze tussen twee dieselmotoren en een benzinemotor. Zij voldoen alle drie aan de strenge Euro 5-norm, wat hen extra zuinig en schoon maakt. De e-XDi200 dieselmotor levert zijn koppel en vermogen al bij een heel laag toerental, wat zorgt voor een laag brandstofverbruik van 7,3 L/100km. Deze motor levert 149 of 175pk, en een koppel van 360Nm. Hierdoor mag de Korando 2000 kg trekken, wat ongekend is in dit segment. De e-XGi200 benzine motor is extra zuinig en schoon door technieken als een decentrale krukas, opendekcilinderblok en andere wrijvingsverlagende technologiën. De benzinemotor stoot daarom maar 175 gram COper km uit. En hiernaast verbruikt de Korando met benzinemotor maar  7,5L/100km.
Beide motoren in de Korando zijn leverbaar met een 6-trapsautomaat of een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Veiligheid
De Korando is, met een tal van veiligheidssystemen, ook een hele zuinige auto. Een voorbeeld hiervan is het ‘Actief AWD-systeem’. Deze vorm van vierwielaandrijving zorgt altijd voor extra veel grip. In normale omstandigheden rijdt de auto in de 2WD, hierbij worden alleen de voorwielen aangedreven voor extra zuinigheid. Mochten de omstandigheden moeilijker worden, dan wordt de kracht verdeeld over de voor en achterwielen; 4WD. Wanneer de omstandigheden extreem zijn kan er ook gekozen worden voor 4WD lock. Dan wordt de kracht 50/50 verdeeld over de voor en achterwielen, voor extra veel kracht op alle wielen.
Een ander systeem dat zorgt voor veiligheid is de elektronische stabiliteitsregeling (ESP). Dit is een systeem die constant de wegomstandigheden en de auto in de gaten houdt. Wanneer de bestuurder grip dreigt te verliezen zorgt het systeem ervoor dat de motor- en remkracht zo verdeeld worden zodat de Korando u nog beter kan beschermen.
Andere systemen op de Korando zijn: HSA (Hill Start Assist) – wegrijdhulp voor op hellingen, ESS (Emergency Stop Signal – noodstopsignaal en TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) – bandenspanningscontrole.

6 Airbags
6 Airbags
ESP
ESP
Hill Start Assist
Hill Start Assist

 

 

 

 

 

Exterieur
De slanke en verbrede grille vormt een harmonieus geheel met de gevlochten grille onderaan. Dit samen met LED-dagrijverlichting en hertekende koplampen zorgen voor een elegante uitstraling van de korando.
De dynamische uitstraling van de Korando wordt achteraan versterkt door de doorlopende karakterlijn op de zijkant van de Korando. De brede achterklep met het nieuwe logo oogt voller en laat zich gemakkelijk openen en sluiten. De sportieve dakspoiler met een geïntegreerd LED-remlicht en standaard een dubbele uitlaat laten de Korando nog sportiever ogen.
De Korando is leverbaar in zeven verschillende kleuren genaamd: Space Black, Grand White, Silent Silver, Carbonic Grey, Cosmic Blue, Sunrise Red en Pearl White Lily. Naast deze kleuren kunt u uw Korando ook personaliseren met een drietal lichtmetalen wielen. Een 16 inch , een 17 inch of een 18 inch velg.

Interieur
In het interieur van de Korando is aan luxe geen gebrek.  De nieuw ontworpen stoffen stoelbekleding oogt, dankzij een nieuw motief en een dubbele stiknaad, nog luxer. Tevens is er ook keuze uit aan mooi gestikt zwart leder. De boordcomputer houdt de rijeigenschappen van de bestuurder in de gaten en probeert hem zo zuinig mogelijk te laten rijden, door middel van een schakelindicator (alleen op de handgeschakelde versie). Het audiosysteem kunt u bedienen via knoppen op het stuurwiel. De Korando beschikt over een Radio met CD-speler. Tevens is er ook een aansluiting voor AUX en USB en de mogelijkheid om uw telefoon te koppelen via Bluetooth, om zo te kunnen handfree te kunnen bellen of uw muziek draadloos af te spelen in de Korando. Ook beschikt de Korando over een Cruise Control met ECO stand om zo, zo zuinig mogelijk te rijden. Ook op een winterdag biedt de Korando veel luxe. Dit omdat zowel de voor- als de achterstoelen verwarmbaar zijn. Hiernaast kunt u het stuurwiel ook verwarmen.
De Korando biedt ook veel ruimte aan de achterpassagiers. Hij biedt namelijk een volledig vlakke vloer achterin, wat zorgt voor extra voetenruimte. De stoelen kunnen over 17,5 graden versteld worden, om zo de ideale positie aan te kunnen nemen. Standaard biedt de Korando een kofferbak met een grote van 486 liter. Wanneer de bank volledig vlak wordt gelegd dan biedt de Korando zelfs 1312 liter aan laadruimte.

Exterieur

Interieur

Contactgegevens

Auto Tiggeloven
Winterswijksestraat 69
7126 AA    Bredevoort

Tel: 0543 – 45 12 52
Mail: info@autotiggeloven.nl

Route

Openingstijden

Werkplaats:
Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur

Showroom:
Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur